Horgászat a BalatononA horgászat a partról, horgászállásokról, a mólókról és csónakból egyaránt lehetséges. A változatos halfaunából különösen a pontyot, a süllőt és a keszegféléket kell kiemelni, de nagy állománnyal van jelen a kősüllő, az angolna, a balin, és a garda is.

A tó mélyebb és sekélyvizű partszakaszain is az évszaktól függően eredményesen horgászhatunk. A pontyot, a csukát elsősorban a nádasok szélén és öbleiben fogják, a dévért szinte mindenhol, a süllőt zömmel a mélyebb nyílt vizeken, különösen a köves, kavicsos szakaszokon az ún. akadókon, illetve a kikötők környékén lehet zsákmányul ejteni. A harcsára a balatoni befolyók és környékük az eredményes.

Tilalmi időszakok és előírások
- ponty: május 2-június 15.(változó);
- harcsa: (10 kg alatt) május 2- június 15.;
- fogassüllő, balin: március 1-április 30.;
- kősüllő: március 1-június 10.;
- csuka: február 15-március 31.

A horgászathoz szükséges okmányok: állami horgászjegy - egész évre érvényes, az ország minden területén ezzel az engedéllyel lehet területi jegyet vásárolni. Területi horgászjegy - az adott horgászterületen érvényes díjszabás szerint változó (napi, havi, éves) időtartamra váltható. Útlevél, ill. belföldieknél személyi igazolvány.

Több info: http://gportal.hu/portal/balatonihorgaszat/